Ninebot by Segway

De woorden ‘elektrische step’ en ‘Ninebot by Segway’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mede door de geschiedenis van het alom bekende Segway zijn de elektrische steps van Ninebot een van de meest populaire stepjes van het moment.

Ninebot elektrische step

Ninebot by Segway header

Segway staat bekend om haar elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel, de Segway Personal Transporters (PT). Het bedrijf werd daarmee zeer innovatief in de elektrische mobiliteitsbranche. Na het strategisch samengaan met Ninebot werden productlijnen en doelgroepen heroverwogen en ingrijpende veranderingen aangebracht. Waarbij de focus ook richting consumentenproducten werd gelegd, met een sterke focus op lifestyle, functioneel en recreatief vervoer. Hieruit ontstonden onder meer de populaire elektrische stepjes die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. Deze e-steps worden verkocht onder de naam ‘Ninebot by Segway’, hoewel je ook de namen ‘Ninebot Segway’ en ‘Segway Ninebot’ regelmatig tegenkomt.

Over Ninebot by Segway stepjes

Ninebot by Segway bestaat uit een strategische samenvoeging van het bekende in 1999 in Amerika opgerichte Segway Inc. en het in 2013 in China opgerichte Ninebot. In 2015 besloten Segway en Ninebot hun krachten te bundelen en nam Ninebot Segway over (mede dankzij kapitaal van het Chinese Xiaomi). Het gecombineerde bedrijf richt zich sindsdien op onderzoek, ontwikkeling, ontwerp, productie, distributie en verkoop van transport-producten voor korte afstanden.

Logo Ninebot by Segway Elektrische Step